profiel_yvonne

Wie ben ik

Mijn naam is Yvonne Brand en sinds 1987 woonachtig op Texel. Als apothekersassistente werk ik al 27 jaar in De Texelse Apotheek en daarnaast run ik sinds september 2007 een sportmassagepraktijk aan huis. Gezondheid en een sportieve leefstijl heeft altijd al mijn interesse. Als gezin vertoeven wij al jaren op menig voetbalveld en tennispark en zijn daardoor nauw verbonden met de sport. In 2006 ben ik gestart met de opleiding Sportmasseur/sportverzorger en tegelijkertijd volgde ik de cursus ontspanningsmassage. Vanaf juni 2007 ben ik in het trotse bezit van mijn diploma NGS sportmassage en certificaat Ontspanningsmassage.

Om de sporter nog meer van dienst te kunnen zijn besloot ik aansluitend de opleiding Blessurepreventie en Medical Taping Concept te volgen. Sinds seizoen 2007/2008 ben ik vaste verzorger van de selectie van Texel 94 waar ik 2 maal per week en alle wedstrijddagen het 1e voetbalteam bij sta. Mijn taak is o.a. masseren, tapen, verzorgen en adviseren . Daarnaast doe ik de hersteltraining en neem de warming-up regelmatig voor mijn rekening. Tevens ben ik inzetbaar bij het zaalvoetbalteam dat tegenwoordig uitstekend in de Topklasse speelt. Op De Krim ben ik werkzaam tijdens de saunabeauty-avonden en door Residentië Californië word ik regelmatig ingeschakeld voor een arrangement waar ik met de schoonheidsspecialiste en kapster samenwerk.

Mijn interesses

Mijn interesse in sport en gezondheid is door de jaren alleen maar groter geworden en ben daarom op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. In de winter van 2013/2014 heb ik op hèt sportcentrum Papendal de opleiding Conditie/Hersteltraining via ITT van Toine vd Goolberg gevolgd. Toine is een zeer gedreven en enthousiaste docent die ondermeer als oud top-atleet, bondscoach Atletiekunie, fysieke trainer en conditie/hersteltrainer bij NEC Nijmegen en Feyenoord 1, zijn kennis put uit een grote bron van ervaring. Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd en ik vind het een eer om van hem les te hebben gehad.


Ontwikkeling

Als gevolg daarop ben ik doorgegaan met zijn ITT cursus Personal Medical Trainer, op het terrein van Korps Mariniers in Rotterdam. Inmiddels heb ik dit succesvol afgesloten en heb mijn diploma binnen. Om mijn kennis betreffende krachtoefeningen te vergroten heb ik in november 2014 mij Aalo-diploma Fitness trainer level 1 gehaald. Naast deze ben ik in het bezit van de papieren Fysieke Trainer Voetbal, Dorn-therapie, Breuss-massage en Sport&Voeding.


Voetbal musea

Doel

Met dit complete plaatje kan ik iedereen op elk niveau begeleiden naar een fittere en gezondere leefstijl. Dit met een zeer individuele aanpak dat continu bijgestuurd wordt om beter te worden. Daarnaast hoop ik mede hierdoor het ziekteverzuim als gevolg van lichamelijke klachten, terug te dringen.


Ervaring

Mijn ervaring is ronduit groot: sportevenementen als De Zestig van Texel, regionale voetbal/tennis/volleybaltoernooien, Wandelvierdaagse van Alkmaar, eredivisie tennisteam HTC Den Helder met o.a. Dominique Rhobaty als sterspeler overgekomen uit de USA. Daarnaast heb ik in mijn praktijk nationale en regionale topsporters mogen ontvangen. Zoals Alfred de Jong, in 2010 Nederlands kampioen catamaranzeilen en zeer goed presteerde tijdens de WK Nacra Championships datzelfde jaar. Jan Albert Lantink die 3 versies achterelkaar de 120 km op zijn naam heeft staan van de Zestig van Texel en zich de snelste Nederlandse Sparthalonfinisher (246 km, Griekenland) mag noemen. Ad Som, gewaardeerd atletieker NK Masters 2011, vader van de bekende Bram Som, Europees kampioen. En ook de Texelse sporttop zoals Eric v.d. Velden, Richard Bijpost, Cor Bijpost en Jan van de Star, welke hun sporen nalaten in de loopwereld. Veel recreatieve sporters weten mij te vinden waardoor zij met veel plezier hun sport kunnen blijven beoefenen. Tevens vind ik het erg leuk om jeugdige sporters op de tafel te hebben, enthousiaste kids, die vaak kampen met groeipijntjes maar het liefst de hele dag in beweging zijn, die heerlijk vertellen over hun trainingen en wedstrijden en mijn adviezen en tips ter harte nemen om zo snel mogelijk weer topfit te zijn. Het is ook prettig om blessures als gevolg van overbelasting van dagelijkse werkzaamheden te kunnen behandelen. Mensen uit diverse werkgelegenheden zoals horeca -en kantoor personeel, bouwvakkers, schilders en chauffeurs hebben baat bij mijn behandeling.