Voldoende vocht bij het sporten!

foto (4)

O zoo belangrijk…. voldoende vocht bij het sporten! Hierop stranden soms letterlijk sporters tijdens hun favoriete bezigheid. Uitdroging of dehydratie zorgt ervoor dat de warmteregeling van het sportende lichaam verstoord is. Het gevolg hiervan is verhoogde hartslag, verhoogde lichaamstemperatuur, verminderde coördinatie, ophoping afvalstoffen en verminderd presteren. Belangrijk is dat je tijdig drinkt, zowel voor, tijdens als na een wedstrijd. Als je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat!

Een goede vochthuishouding zorgt voor een optimale sportprestatie en een optimaal herstel.

Mijn jongens van Texel 1 doen dat goed, vooral na de wedstrijd wordt er voldoende gedronken. Het goddelijke vocht met de spierwitte kraag wordt dan gretig genuttigd 😉 Dat is ook vocht… maar of daar de juiste voedingsstoffen inzitten?? Voor mij is het dan altijd een ware uitdaging om, zodra de scheidsrechter het eindsignaal heeft gefloten, met mijn kratje het veld op te lopen en elke speler een bidon met water en sportdrank in de hand te drukken, dan zit dat er in ieder geval al in!

Maar niet alleen voetballers weten hoe het moet, ook onze hardloopfanaten. Tijdens de finish van “De Zestig van Texel” viel mij op dat menig deelnemer genoot van een heerlijke Texels Skuumkoppe, een beloning voor een knap geleverde prestatie!
60vantexel