Sportmassage en sportverzorging

Een sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Verschillende technieken worden toegepast om toegang te krijgen tot de diepere spierlagen. De verhoogde doorbloeding zorgt er voor dat vermoeidheids-en afvalstoffen sneller het spierweefsel verlaten. Hierdoor wordt de stofwisseling gunstig beïnvloed waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden opgenomen. Zo herstelt het lichaam optimaal en blijft het in een goede conditie. Een sportmassage houdt uw lichaam in optimale conditie voor, tijdens en na een sportprestatie.

Belasting en belastbaarheid moeten in balans zijn!

Sportmassage

Spierpijn, spierstijfheid en spiervermoeidheid zijn vaak voorlopers van een blessure. De sportzorgmasseur herkent beginnende blessures en kan deze behandelen, het juiste advies geven en zal zonodig doorverwijzen naar een arts of fysiotherapeut. Gespannen en pijnlijke spieren kunnen ook het gevolg zijn van overbelasting tijdens dagelijkse werkzaamheden. Sportmassage is dan ook zeer geschikt voor niet-sporters.

Sportverzorging

Een goede sportverzorging draagt bij aan een betere sportprestatie. De juiste adviezen betreffende voeding, kleding, warming-up en cooling-down zijn zeer belangrijk bij elke sportbeoefening. Bij een acute blessure is het van belang zo snel en correct mogelijk te handelen en EHBSO toe te passen zodat een mogelijke blessure een kortere hersteltijd krijgt. Om belasting onder diverse omstandigheden op elkaar af te stemmen, kan men een bandage of een tape aanleggen. Dit wordt aangepast aan het individu en de zwaarte van de komende sportactiviteit.