Ontspanningsmassage
en manuele lymfe drainage

Een ontspanningsmassage is een moment voor u zelf.Tegenwoordig presteren we veel onder tijdsdruk. De stress die dat met ons meebrengt, vergt veel van ons lichaam en onze geest. Dat hoeft geen probleem te zijn, als we ons maar regelmatig ontspannen. Doen we dat niet, dan kan dit leiden tot klachten als hoofdpijn, lusteloosheid, vermoeidheid en pijnlijke spieren in rug, nek en schouder.Een ontspanningsmassage zorgt voor een verbeterde doorbloeding, soepel wordende spieren, afname spierspanning , vermoeidheid en sneller herstel. Ontspanning voor lichaam en geest!

Ontspanningsmassage

Er zijn meerdere ontspannende behandelingen zoals rug, nek-en schouders maar ook een gezichtsmassage, hoofd-of hals massage behoort tot de mogelijkheden. U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Het gebruik van verschillende etherische oliën maakt de behandeling zeer aangenaam. Een ontspanningsmassage brengt lichaam en geest weer in balans.

Manuele lymfe drainage

Manuele lymfe drainage is een zeer milde massagetechniek daar er alleen op huid-en onderhuidniveau gewerkt mag worden. Het doel is lymfestroom te bevorderen waardoor vocht sneller wordt afgevoerd en pijn zal verminderen. Wanneer een normale (sport)massage niet wenselijk is bijvoorbeeld i.v.m. vochtophoping agv enkelblessure of hoofdpijnklachten kan dit toegepast worden. Ook na een zware sportinspanning, oedeem bv bij zwangerschap of postoperatief bij een mamacarcinoom is dit een uitstekende en veilige behandelmethode.