Conditie en Hersteltraining

Nederland telt 1,2 miljoen voetballers. Volgens Veiligheid.nl telt voetbal 650.000 blessures per jaar waarvan er circa 290.000 medisch worden behandeld. Bij een ernstige blessure kan altijd het beste een arts of fysiotherapeut worden geraadpleegd. Pas na de diagnose, behandeling of goedkeuring kan verantwoord worden gestart met de revalidatie- of hersteltraining. Voetballers en andere sporters zijn zonder deskundige hulp vaak aan hun lot overgelaten. Zonder professionele begeleiding is de kans groot dat de aansluiting met de groepstraining of het spelen van wedstrijden te vroeg plaats vindt met als gevolg dat de speler weer geblesseerd kan raken. Met sport specifieke revalidatie- of hersteltraining kan deze terugval worden beperkt.

Rehaboom

De Rehaboom is een methodische aanpak binnen de sportrevalidatie. Tegenwoordig wordt actieve revalidatie boven rust gekozen. Om na een periode van niet sporten je conditie of terugkerend van een blessure je conditie op te bouwen, wordt gebruik gemaakt van de methode Rehaboom. Speerpunten binnen deze revalidatie zijn opbouw van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Er wordt individueel op maat voor u een schema gemaakt en onder begeleiding gegeven. Geschikt voor alle sporten! De revalidatie- en hersteltrainer is de schakel tussen de periode van- en na de blessure. Hij/zij is het verlengstuk van de fysiotherapeut en hoofdtrainer. Hij/zij zorgt ervoor dat de speler weer fit wordt en conditioneel kan aansluiten met de groepstraining. De revalidatie- en hersteltrainer is door de vele blessures in het voetbal onmisbaar.

De taken van de revalidatie- en hersteltrainer

• Het verzorgen en opstellen van revalidatieprogramma’s in overleg met de fysiotherapeut
• Het zoveel mogelijk beperken van de conditionele achteruitgang tijdens blessures
• Monitoren van de fysieke gesteldheid en getraindheid van de voetballer
• Het leiden en begeleiden van individuele- en groepstrainingen
• Het opstellen van trainings- en fitnessprogramma’s
• Verzorgen van de warming-up en looptrainingen
• Uitvoeren van fysieke testen

Medical personal training en fysieke trainer voetbal Elke sportbeoefening vereist een specifieke training. Zo zijn er trainingsverschillen in duursporten en explosieve sporten. Maar ook na een acute of chronische blessure is het noodzakelijk om een individueel gericht programma aan te bieden waarbij de opbouw zeer belangrijk is. Zo herstelt men beter en zal minder snel terugvallen in een oude blessure maar ook zal men een hoger niveau kunnen behalen.

Medical personal training

Een individueel op maat gemaakt schema kan uw conditie en algehele fitheid enorm vergroten. Terugkerend van een blessure of ziekte kan na goedkeuring van arts en/of fysiotherapeut gestart worden met een persoonlijke training op locatie of bij u thuis. Maar ook om gewoon lekker fit te worden en persoonlijke begeleiding te krijgen kunt u bij mij terecht. Geen standaard schema’s maar continu bijgesteld aan uw vorderingen of wensen. Komt u liever samen, dat kan ook. Ik verzeker u een gevarieerd en uitdagend programma!

Fysieke trainer voetbal

Naast de technische en tactische vaardigheden is de fysieke gesteldheid van een voetballer zeer belangrijk. Dit vormt de basis voor een succesvol en blessurevrij voetbalseizoen voor amateur- en profvoetballers. Aan de hand van de Rehaboom worden de motorische grondeigenschappen kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie van het team optimaal getraind. Zowel in de groep als individueel. Stabiliteit en coördinatie behoren als basis aanwezig te zijn maar zullen nog regelmatig getraind worden.