Blessurepreventie en medical taping concept

Sport en bewegen zijn gezond, maar helaas gaan deze activiteiten vaak gepaard met blessures. De meeste blessures ontstaan door overbelasting of het verkeerd uitoefenen van bepaalde bewegingen. Uit onderzoek is gebleken dat men uit kan gaan van ruim 1,5 miljoen sportblessures per jaar.
Veel blessures zijn te voorkomen!

Blessurepreventie

Sporters met beginnende klachten, na herstel van een blessure of mensen die na jaren weer willen sporten, kunnen een deskundig advies krijgen. Bij blessurepreventie hoort een anamnese, inspectie lichaamshouding/statiek en een functie-onderzoek. Spieren en gewrichten worden o.a. onderzocht op lengte, kracht, bewegingsuitslag, stabiliteit en aanwezigheid van pijn. Blijkt er meer aan de hand te zijn dan adviseer ik een fysiotherapeut te raadplegen. Als sportzorgmasseur kan ik hierin wel de taak behouden om de omliggende weefsels in goede conditie te houden.

Medical taping concept

Medical Taping Concept is inmiddels wereldwijd bekend en wordt allang al niet meer gebruikt door alleen sporters. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid. Denk aan bijvoorbeeld rug en schouderklachten, bloeduitstortingen, muis,-golf-of tennisarm, groeipijnen bij kinderen. De liftende werking van de tape stimuleert de bloed-en lymfecirculatie waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd, het weefsel sneller herstelt en de pijn vermindert. Ook kan het met de juiste techniek een spier of gewricht ondersteunen waarbij de volledige bewegingsvrijheid blijft. Maar als de belasting zo hoog is dat het risico aanwezig is op een blessure dan adviseer ik een conventionele “witte” sporttape aan te brengen. Terreinomstandigheden, extra bescherming na een blessure en persoonlijke voorkeur spelen dan vaak een rol.